ONZE

wijnen

Samen met onze leveranciers hebben wij een zorgvuldige keuze gemaakt voor een brede selectie aan wijnen, zowel in prijs als kleur, smaak en gebied van afkomst. Al onze wijnen zijn uit Europa, de zogeheten Oude wereldwijnen, omdat wij vinden dat er in Europa en met name in Frankrijk, Italië en Spanje meer dan genoeg te vinden is om tot een mooi gebalanceerde en gevulde wijnkast te komen. Kom zelf even snuffelen maar vraag ook graag om advies: wanneer er over wijn gepraat mag worden gaan wij ons de oogjes fonkelen!

  • Champagne Grand Cru – Michel Lenique

  • Sancerre 2019 – Roger Neveu

  • Rully 1er cru 2017 – Michel Briday

  • Bandol Rosé 2019 – Chateau de Pibarnon

  • Maranges 1er cru 2018 – Bachelet-Monnot

  • Brunello di Montalcino 2014 – Caparzo

  • Pomerol 2017 – Chateau Chantalouette

  • en natuurlijk nog veel meer

wijnkast

ONZE FAVORIETE

geselecteerde wijnen

Meursault “Les Vireuils” 2019 – Domaine Dupont-Fahn

Moderne, laat-geoogste Chardonnay uit het schitterende Meursault, alwaar wij graag ons kamp opslaan als we in de Bourgogne zijn. Rijpe fruittonen worden gecombineerd met frisse zuren en de vanille-geuren van de houtrijping.

St. Estephe 2016 – Chateau Capbern

Traditionele Bordeaux, met de nadruk op het Cabernet Sauvignon-druifje. Daardoor veel bramen en zwarte bessen in geur en smaak en het kenmerkende sigarenkistje van de houtrijping.

ALLO 2020 – Quinta de Soalheiro

Strakke, frisse blend van alvariño en loureiro met veel tropische fruit en citrus in de neus en ziltige mineraliteit in de afdronk. Perfect voor bij de borrel of bij een lekker licht visje.

Brunello di Montalcino 2014 – Caparzo

Een van de grotere namen uit de wijnwereld kan bij ons natuurlijk niet ontbreken. Brunello wordt, zoals bijna alles in Toscane, gemaakt van 100% Sangiovese en is een klassieke Italiaanse krachtpatser. Vol, donker fruit en rokerigheid van de houtrijping voeren de boventoon, met een mooi bittertje aan het eind.

Lintori 2019 – Capichera

Frisse vermentino uit Sardinië. Nadat wij een aantal jaar geleden de wijnmaker ontmoetten en zijn verhalen hoorden en wijnen proefden fan geworden en dus ook niet weg te denken uit onze wijnkast. De druiven worden vroeg geplukt, waardoor de zuren mooi behouden blijven.

Priorat D.O.Q. 2016 – Anjoli

Priorat is een kleine, minder bekende, maar kwalitatief hoogstaande appellatie in het noorden van Spanje, vlak om de hoek bij het veel bekendere Rioja. Deze van Anjoli is vol en krachtig met stevige tannines, zwart fruit, kruidig met een toets van leer. Gerijpt op licht getoast Frans eiken.